Ягуарунди — кішка, яка вміє чірікать, харчується фруктами і дружить з мавпами

Мила кішка з Південної Америки.Ягуарунди схожа на маленьку пуму, тільки набагато більш дружелюбною і абсолютно невередлива в їжі. Втім, пристрасть до полювання у кішки так сильна, що саме це й зупинило людей від того, щоб повністю приручити цього звіра: замість того, щоб охороняти будинки від дрібних гризунів, ягуарунди самі з задоволенням потрошать курники своїх же господарів.Ягуарунди ведуть денний спосіб життя.Побачивши таку кішку де-небудь в лісі серед трави, можна було б подумати, що це дитинча пуми або куниця-переросток. Ягуарунди володіє розмірами звичайної домашньої кішки, але при цьому набагато більш довга і пластична. Ці кішки бувають бурими і яскраво-рудим, їх навіть раніше ділили на два окремих види (ягуарунди і кішка ейра), однак потім з’ясували, що колір — це просто забарвлення, і в одному посліді можуть бути кошенята як сіро-бурі, так і яскраво-руді. У ягуарунди довге тіло, схоже на тіло куниці або ласки.Цікаво, що міні-пума (саме до пума є найближчим родичем ягуарунди, незважаючи на величезну різницю в розмірах) абсолютно невибагливі в їжі — їсть те, що легко дається. Якщо поруч буде пробігати ящірка, то відмінно, якщо попадеться морська свинка — шикарно, а якщо нікого немає в окрузі, то банани і виноград теж зійде. Іноді в Панамі ягуарунди кооперуються з місцевими мавпами і дружно здійснюють наліт на плантації бананів та інжиру: мавпи обривають плоди на деревах, а кішки підбирають все, що впало на землю.В неволі ці кішки живуть до 10 років.Визначити за звуком ягуарунди непросто: ці тварини можуть видавати цілий ряд абсолютно різноманітних звуків від звичайного нявкання і муркотіння, до пташиного свисту і цвірінькання. На відміну від більшості представників сімейства котячих, ягуарунди ведуть денний спосіб життя, і тому їх завжди оточує велика кількість звуків у природі, так що вони поступово пристосувалися і пристосувалися видавати такі звуки, щоб одночасно бути зрозумілим своїм родичам і не виділятися на загальному тлі лісового гомона. Ягуарунди бувають сіро-бурими і яскраво-рудим.Зараз ягуарунди мешкає в основному на території Південної і Центральної Америки, хоча на півдні США також є невелика популяція. Іноді ягуарунди можна побачити в якості домашньої тварини — ці кішки легко приручаються і відмінно ладнають з людьми. Якщо тільки господарі не бояться містити мега-активного кота, який весь день буде «полює» на все, що лежить не на місці.Ягуарунди — одна з небагатьох кішок, яких легко приручити.Для цих кішок краща їжа та, яка сама *біжить* тобі в лапи.У ягуарунди зазвичай народжується 2-4 дитинчати.Із-за специфіки південноамериканського клімату, ягуарунди можуть розмножуватися в будь-який час року.Мініатюрна родичка пуми.Дитинча ягуарунди.Ягуарунди не представляє цінності для мисливців, проте на території США їх популяція стрімко скорочується, так як зникають ліси, в яких живуть ці тварини. У нашій статті «20 чудових кішок, зникаючих в дикій природі» ви можете знайти та інших котячих, які зіткнулися з наслідками діяльності людини.

Вы можите читать эту запись через RSS 2.0 поток. Вы можите оставить комментарий, или поставить trackback со своего сайта

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы чтобы оставить комментарий.